Claudette stelt zich voor.

Hi,

Zoals jullie hebben kunnen lezen in de nieuwsbrief van Anita van de Heksenshop neem ik jullie een jaar lang mee op reis met de maan en de 8 Keltische jaarfeesten.

Voordat ik het één en ander ga uitleggen en toelichten zal ik mij eerst even kort voorstellen. Ik ben Claudette, 62 jaar en woon in de kop van Drenthe. Bewust al meer dan 20 jaar alleenstaand na een huwelijk van 20 jaar, 1 zoon waar ik een hele fijne band mee heb. Met mijn ex-man heb ik een prima verstandhouding. Mijn levensovertuiging is hekserij overgoten met een Keltisch sausje. Dit is een passie van mij net als mandala tekenen. Verder fiets ik graag, tuinieren vind ik leuk net als lezen en ik heb gitaarles.

Het werken met de maan zal anders gaan dan wij hadden gedacht omdat we met auteursrechten te maken hebben. De bedoeling was om de 13 manen en de Modronkaarten van Caroline Groeneveld onder de aandacht te brengen waar ik al vele jaren mee werk, alleen hebben we geen toestemming gekregen om teksten van haar over te nemen. Spijtig, maar van haar kant ook begrijpelijk. Het is alleen zo jammer dat haar mooie werk nu in feite verloren gaat nu zij na 13 jaar is gestopt.

Gelukkig kan ik zelfstandig met ‘haar’ 13 manen werken en weet ik hoe ik het nieuwe Keltische jaar en de Blauwe maan moet berekenen. Het berekenen van deze laatste twee vallen niet onder haar auteursrechten omdat dit niet specifiek van Caroline zelf is, er werken meer heksen/paganisten op deze manier en ik heb dit al eerder gelezen toen ik mij in hekserij begon te verdiepen voordat ik in aanraking kwam met het werk van Caroline.

Wat ik nu wel ga doen is in eigen bewoordingen vertellen wat er speelt vanaf iedere donkere maan tot en met afnemende maan, het hele jaar door. Daarvoor maak ik wel mede gebruik van haar teksten, maar zal het zo brengen dat we hier auteursrechten-technisch geen problemen mee kunnen krijgen.

Wat ga ik dan wel doen?

Als de nieuwsbrief met donkere maan uitkomt kun je op een link klikken om op mijn blog te komen. Daar heb ik een stukje geschreven over de maan zoals gezegd vanaf donkere maan tot en met afnemende maan. Wat kunnen we deze maand verwachten, waar kunnen we mee werken. Net als in de natuur is de energie ook voor iedere maan anders.

De opbouw is dan ook: geboorte, groei, bloei, afsterven. Daarom voelt bijvoorbeeld volle maan in februari anders dan in augustus. Alles wat in de natuur plaatsvindt, ook de manen, gebeurt ook in jou. Door je af te stemmen op deze energieën kun je dichterbij jezelf komen, meer in balans komen, beter opgewassen zijn tegen uitdagingen en tegenslagen.

De magie van de natuur en jezelf als onderdeel daarvan ervaren, daar gaat het om.

Wil je serieus aan de slag met de manen en de Keltische jaarfeesten, dan adviseer ik je een boekje aan te schaffen waar je voor jezelf dingen in kunt noteren en aan de slag te gaan met de informatie die ik geef. Neem daarvoor één thema, maximaal twee, waar jij een jaar lang mee aan de slag wilt gaan. Dit kan bijvoorbeeld gezonder eten zijn, eindelijk beginnen met die opleiding die je al zo lang wilt doen, het kan van alles zijn.

Door de opbouw van de manen maar ook de jaarfeesten, stem je je af op het ritme van de natuur.

Dit wil niet zeggen dat het steeds goed lukt. Belangrijk is focus te houden. Daarom het liefst maar één thema waar je aan wilt werken want je verlies gauw je focus door de alledaagse dingen in je leven. Lukt het een keer wat minder, geen probleem. Keer rustig terug naar wat je wilt bereiken en pak de draad weer op. De manen gaan je daarbij helpen!

Heb je geen behoefte om het zo te doen, geen probleem. Doe het gewoon op jouw manier ook al betekent dat dat je gewoon de tekst wilt lezen en verder niets. Ook dat is goed.

We starten op 16 oktober, dan begint het nieuwe jaar. Omdat we de maanstanden volgen, begint het nieuwe jaar altijd op een andere dag. In 2020 is dit op 16 oktober en in 2021 kan ik alvast verklappen begint het nieuwe jaar op 4 november en dit komt omdat de Grote Cyclus van het Jaar uitgaat van 12 of 13 manen per jaar.

Stap in de wereld van de manen en de acht Keltische jaarfeesten. wek je levenskracht op, leer vergeven, ga terug naar het wezenlijke, overstijg de grenzen van je bewuste bestaan.

Ik reis met je mee.

Claudette

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *