Meteen naar de inhoud

Einde van het Keltisch jaar 2020-2021.

Dit was voor mij de eerste keer dat ik blogs heb geschreven en een eigen FB-pagina had waarin ik contact met anderen kreeg over de jaarcyclus en ik vond het in het begin heel spannend. Kon ik dit wel, wist ik wel voldoende van het onderwerp af?

Ik kan alleen maar zeggen dat ik het fantastisch vond om te doen! Schrijven vind ik sowieso heel leuk en mijn spirituele pad is echt een passie van mij.De blogs schrijven vind ik al heel leuk om te doen, maar wat ik nog leuker vind is het contact met de leden van Op Pad. Ik heb niet alleen geleerd van het schrijven van de blogs, maar vooral geleerd door Op Pad. Dit Keltisch jaar is voor mij een jaar geweest waarin ik met een grote sprong verder op mijn pad ben gekomen.

Op woensdag 3 november sluiten we het Keltisch jaar 2020-2021 af.
Een jaar waarin jullie mochten kennismaken met alle maanstanden volgens de 13 manen van het Modron Vrouwen Orakel van Caroline Groeneveld.
Jullie hebben kunnen ervaren dat er een logische opbouw in de 13 manen zit en hoe je hier ieder jaar weer opnieuw mee kunt werken. Wanneer het Keltisch jaar is afgelopen volgt er namelijk altijd weer een nieuw jaar. Ieder jaar start je opnieuw en steeds weer in dezelfde volgorde zoals is aangegeven met de 13 manen.
Is dit niet saai? Nee, integendeel. We leren ons hele leven en door ieder jaar een onderwerp te kiezen waaraan je wilt werken leer je door de 13 manen hoe je beter met dit onderwerp kunt omgaan, je zult groeien. Wellicht is één jaarcyclus niet voldoende voor het onderwerp, ook dat is geen probleem, dan plak er nog een jaarcyclus aan vast of meerdere. Je neemt gewoon de tijd die nodig is.

Ik werk nu ongeveer 13 jaar met de 13 manen en het blijft voor mij een fantastische manier om aan mijzelf te werken en als ik terugkijk kan ik alleen maar concluderen dat ik er ongelooflijk door ben gegroeid.
Om dieper in het thema van de desbetreffende maan in te gaan heb ik mijzelf in de loop der jaren steeds een vraag gesteld die betrekking had op het thema en ik merkte dat dit mijn spirituele groei bevorderde.
Die vragen heb ik op een geven moment ook in Op Pad gedeeld, iets wat volgens mij positief is ontvangen. Er werd weleens gezegd dat het moeilijke vragen waren, maar door die moeilijke vragen ga je wel beter naar het thema en vooral naar jezelf kijken.

Aan alles komt een eind en ik was van plan om het bij dit Keltisch jaar te laten ook omdat ik van Caroline toestemming had gekregen om dit één jaar te doen, echter door de hartverwarmende reacties van een aantal leden en door Anita van de Heksenshop heb ik besloten er nog een jaar aan vast te plakken.

Het komende jaar gaat er echter wel iets anders uitzien.


Keltisch jaar 2021-2022

Wat gaan we in dit jaar doen.

 • We gaan opnieuw werken met de energieën van de 13 manen zoals we hebben gedaan in 2020-2021.
 • De benamingen “Periode van jouw….” komen te vervallen.
 • Er komt per maanfase naast de informatie uit het Modron orakel ook wat andere informatie.
 • In de nieuwsbrief van Anita komt net zoals anders de gehele blog te staan.
 • Per maanfase plaats ik alleen dat stukje in Op Pad dat aan de orde is, dus Anita plaatst niet meer de gehele blog in Op Pad net voor donkere maan.
 • Per maanfase plaats ik naast het stukje in Op Pad een vraag behorende bij het thema die je jezelf elke dag kunt stellen om meer inzicht te krijgen.
 • Voor de vraag bij het thema van iedere maanfase zal ik een kaart trekken voor alle leden gezamenlijk van Op Pad. Dit zal dan een thema zijn die voor ons allemaal zal spelen.
 • De kaartleggingen en meditaties bij de maanfases vervallen.
 • Informatie over de Keltische jaarfeesten blijft.
 • Voor ieder jaarfeest schrijf ik een kaartlegging, een voorbeeld voor een ritueel verdwijnt.

In het Keltisch jaar 2021-2022 hebben we geen Blauwe maan periode, we werken dus met 12 in plaats van 13 manen.

De eerste dag van het nieuwe Keltisch jaar start volgens mijn berekening op donderdag 4 november 2021 en de laatste dag is op maandag 24 oktober. Het Keltisch jaar dat daarna komt start dus op dinsdag 25 oktober, met donkere maan twee weken voor Samhain.
Dit vind ik zo mooi aan het Keltisch jaar, dat je zelf moet uitrekenen wanneer het jaar begint en eindigt zodat je ook veel meer verbonden en betrokken bent met de jaarcyclus.

Het Keltisch jaar en Op Pad blijven verbonden met de Heksenshop en daar is nog een nieuwtje over te vertellen: ik ga voor de Heksenshop twee posters maken, een mandala van het Keltisch jaarwiel en een mandala van de (halve) maan en dit vind ik super!

Wanneer ze te koop zijn is nog niet bekend, dat wordt in ieder geval in de loop van 2022.

BELANGRIJK!!!

 • De blogs van het Keltisch jaar 2020-2021 worden straks bij aanvang van het nieuwe jaar verwijderd conform de afspraak die ik heb met Caroline, de nieuwe blogs komen er voor in de plaats.
 • Een week voor het nieuwe Keltische jaar komt de vraag op de facebookpagina of je door wilt gaan of niet. Als je door wilt gaan geef je dat aan. Wil je niet door dan hoef je niks te doen. Leden die niet door willen gaan of niet reageren worden verwijderd. Anita en ik realiseren ons dat het aantal leden hierdoor flink gaat afnemen, maar dit is een keus die we hebben gemaakt.
 • Mocht je geen lid meer zijn maar dat wel willen, dan meldt je je gewoon opnieuw aan.
 • Nieuwe leden zijn uiteraard van harte welkom.

Ik vind het super leuk om er in ieder geval nog een jaar aan vast te plakken en verheug me opnieuw op het contact met jullie!

Claudette

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De waardering van www.heksenshop.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 179 reviews.